Kamatmentes újraindítási gyorskölcsön

Egészséges védelem = egészséges, ragyogó bőr

Az első fényvédőt 1936-ban vezették be a kozmetikai piacra, ám ehhez képest csak nagyon későn, 1980-ban jöttek rá a tudósok, hogy az UVB-sugárzás káros a bőrre, és a bőrrák fő okozója.

Újabb tíz évnek kellett eltelni, hogy ausztrál tanulmányok kimutassák, hogy az UVB fényvédőt használóknál is bőrrák alakul ki, így a kutatók az UVA sugarakra kezdtek összpontosítani. Ekkor jelentek meg az első széles spektrumú fényvédők. A széles spektrum annyit tesz, hogy mind az UVA, mind pedig az UVB sugarak ellen védelmet nyújt.

A tény, hogy ezek a vizsgálatok, szabályozások ilyen új keletűek, megmagyarázza, hogy miért vallják generációk még mindig, hogy a napsugárzással szemben elég csak nyáron, a strandon védekezni, miközben a helyzet az, hogy egész évben szükséges!

UVA SUGARAK:

A bőr mélyebb rétegeibe hatolva az idő előtti öregedés folyamatát indítják be, hozzájuk köthető a bőr kiszáradása, a ráncok, szarkalábak kialakulása, a bőr megereszkedése és a pigmentfoltok megjelenése.

UVB SUGARAK:

Leégést okoznak. Az UVA-val együttesen fokozhatja a komolyabb bőrkárosodások és a bőrrák kialakulásának esélyeit is.

Mi a helyzet a városban?

A mindennapokban rengeteget éri napfény a bőrünket. És gyakran hosszasan.
A hosszú tél és a szürkeség után alig várjuk, hogy kicsit töltekezzünk a napfény melegével egy padon a parkban vagy egy kávézó teraszán kortyolgatva közben a kávénkat. Pedig ennyi éppen elég ahhoz, hogy a bőrt maradandó károsodás érje. De nem kell ahhoz kiülnünk a napra, hogy ez megtörténjen. Legtöbbször bele sem gondolunk, de az autóban ülve is rengeteget vagyunk a napon, vagy az irodában, ha az ablak mellett van az íróasztalunk.

Ezért elengedhetetlen, hogy reggelente, a megfelelő hidratálás után ásványi fényvédővel bekenjük magunkat. A hozzánk forduló vendégeken rengeteget tapasztaljuk, hogy akár 15-20 perc napon tartózkodás (akár csak a kora reggeli órákban vagy a késő délutáni időszakban is) otthagyja a nyomát az arcbőrön, szakmai szemmel ez azonnal észrevehető. Ugyanakkor a sejtkárosodás valódi mértéke később fog megmutatkozni.

Nagyon fontos tudatában lennünk, hogy a napsugárzás ma sokkal erősebb, mint valaha, ezért nem vehető félvállról. A megfelelő védelemhez azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen fényszűrőkkel ellátott készítményt használunk és hogy milyen módon, milyen mennyiségben alkalmazzuk.

Milyen a biztonságos filter?

A káros UV sugaraktól bőrünket védő fényszűrőket két kategóriába soroljuk.
Az ásványi, más néven fizikai szűrők a bőr felszínére kenve a sugárzás egy részét elnyelik és hővé alakítják, továbbá visszaverik őket a bőr felszínéről. Az ásványi (mineral) filterek leggyakrabban cink-oxid vagy titánium-dioxid néven vannak feltüntetve a napvédők flakonjain.

Az úgy nevezett kémiai szűrők a bőrbe jutva szivacsként magukba szívják a bőrre érkező káros napsugarakat és így biztosítják a megfelelő védelmet. A felmérések szerint összetételükben néhány vegyület elősegítheti a szabadgyökök kialakulását. A szabadgyökök hosszútávon jelentős bőrkárosodást okoznak a bőrben, és ezek felelősek a bőrrák kialakulásáért is. Egyes márkák vegyesen alkalmazzák a két fényszűrő típust, ezért ezt mindenképp érdemes ellenőriznünk a flakonon. A HV SUN CARE Face 30spf napvédő kizárólag ásványi szűrőket tartalmaz, ezért a bőrre semmilyen mértékben nem ártalmas.

Mit jelent pontosan az SPF?

Az SPF időintervallumot jelöl, azt, hogy mennyi időt tudunk biztonságban a napon eltölteni, ha az adott napvédőt használjuk. A szám értelmezéséhez tudnunk kell, hogy bőrünk mindenféle védelem nélkül hány perc alatt ég le. Ezt a számot kell megszoroznunk az SPF (Sun Protection Factor = Fényvédő Faktor) számával, és az így kapott eredmény megmutatja, hány percig tartózkodhatunk a napon anélkül, hogy bőrünk leégne vagy károsodás érné.

Ez az elmélet. A gyakorlat pedig az, hogy izzadunk, s ha bőrünket víz, vagy dörzsölés éri, az csökkenti a filter hatékonyságát. Továbbá, az idő múlásával, a meleg hatására az összetevők stabilitása módosulhat, ezért kétóránként mindenképp érdemes újra bekennünk magunkat, ha folyamatosan a napon tartózkodunk.

HV Summer Holiday csomag

Külső-belső fényvédelem a felhőtlen nyaralás-élményért. A HV SUN CARE Face fizikai fényvédőivel azonnali védelmet nyújt az UVA és UVB sugarak ellen, míg a Dermawill kapszula formájában szedhető fotoprotektív készítmény a fényvédőszerekkel együtt alkalmazva fejti ki jótékony hatását. Kezdd el szedni már a nyaralás előtt!

A csomag tartalma:

  • 1 db HV SUN CARE Face 30spf 50ml
  • 1 csomag Dermawill® fényvédő hatású étrend-kiegészítő • 20db kapszula

18.440 FtTovább olvasom

Mennyit kenjünk?

Míg más kozmetikumoknál tapasztaljuk, hogy a vendégek hajlamosak túlzásokba esni a mennyiséget illetően, a naptejeknél egyértelmű, hogy gyakori, hogy túl szerényen alkalmazzák (a felmérések szerint átlagosan a felhasználók a szükséges mennyiség körülbelül felét kenik csak a bőrükre).

Az arc, nyak dekoltázs területére 1/2 teáskanálnyi mennyiség az előírt adag, a test többi részére pedig méretünktől függően egy felespohárnyi körül mozog. Ezt kell egyenletesen eloszlatnunk. Ez nem kevés, és nem is könnyű például nyaraláskor minden porcikánkat gondosan bekenni. Gyakran kimarad a hát egy része, az ajak, a fül, a nyak hátsó része és a lábfej. Ezekről se feledkezzünk meg a strandon!

Sminkelhetünk-e a fényvédőre?

És ha igen, hogyan érdemes, hogy a védelem ne sérüljön?
Miután bekentük a fényvédővel a bőrt, várjunk 5-10 percet a sminkeléssel, hogy „rögzüljön” a fényszűrő.

Rengeteg alapozó, BB és CC krém tartalmaz UV szűrőket, 15, 20, gyakran 30 faktorosat, így jogos a kérdés, nem elég-e, ha a sminkünkkel védekezünk? Sajnos, a sminkszerek csomagolásán feltüntetett védelemre csak abban az esetben számíthatunk, ha a fényvédőhöz hasonlóan, kb. 1/2 teáskanálnyit kenünk az arcunkra belőle, ugyanis ez a mennyiség az, ami biztosítja a faktorszám szerinti teljes védelmet. Mivel ennyit biztosan nem kenünk magunkra sem BB krémből, sem alapozóból, ezért elengedhetetlen ez a pluszlépés!

Sok fényvédő ragad, zsíros és fehér nyomot hagy maga után, így szinte lehetetlen rá sminkelni. A HV SUN CARE Face 30spf napvédőt úgy fejlesztettük ki, hogy nagyon könnyen eldolgozható a bőrön és nem marad sem ragadós, sem fehér utána a bőr.

FONTOS!

  • Várjuk meg, amíg a hidratálónk felszívódik, ez kb. 5 perc, és csak azután kenjük be a fényvédővel az arcunkat. Ügyeljünk arra, hogy ne csak arcunk, fülünk, nyakunk és dekoltázsunk is kapjon belőle! Ezeket a területeket mindig elfelejtjük.
  • A mennyiség is fontos: ahhoz, hogy a fényvédő valóban óvja bőrünket, kb. 1/2 teáskanálnyi napvédőt kell egyenletesen eloszlatnunk az arc, nyak és dekoltázs területén. Mivel a fényvédők hatóideje 15-20 perc, ezért minimum ennyi idővel az utcára lépés előtt kenjük be vele magunkat.
  • Bár a HV SUN CARE Face 30spf légmentes flakonban van, így formulája stabil, ha a tavaly vásárolt flakonunk sokat volt napon, táskában a strandon, stb. idén érdemes újra cserélnünk, mert minden napvédőre igaz, hogy a fokozott hő hatására az összetevők veszíthetnek hatékonyságukból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10% KEDVEZMÉNY
az első rendelésedből

Iratkozz fel hírlevelünkre most és megajándékozunk egy 10%-os online kuponkóddal! Termékinformációk, kezelés ismertetők, szépségápolási tippek és promóciós ajánlatok a Harangvölgyi Institute-tól egyenesen a postafiókodba.

Updating…
  • Nincsenek termékek a kosárban.